A FIZKAPU kezdőlapra FizTan: Hírek A FizTan kezdőlapra

HÍREK    NAPTÁR    NAPLÓ    MÓDSZERTAN    FELMÉRÉS    SZERTÁR    KÖNYVESPOLC    LÁTNIVALÓ    LETÖLTHETŐ


ARCHÍVUM

2020. szeptember 4.   Új hír
A NAPTÁR rovat frissítve a 2020/2021. tanév legfontosabb időpontjaival.

Zátonyi Sándor (ifj.)

2020. június 15.
Jég–víz sűrűsége olvadáskor címmel egy új kisfilm került fel a FizFilm HŐTAN témakörébe. A film elérhető a FizKapu honlap YouTube csatornáján is.

Zátonyi Sándor (ifj.)

2020. május 21.
Bernoulli törvénye karanténban címmel egy új kisfilm került fel a FizFilm MECHANIKA témakörébe. A film elérhető a FizKapu honlap YouTube csatornáján is.

Zátonyi Sándor (ifj.)

2020. április 3.
Jég térfogatváltozása olvadáskor címmel egy új kisfilm került fel a FizFilm HŐTAN témakörébe. A film elérhető a FizKapu honlap YouTube csatornáján is.

Zátonyi Sándor (ifj.)

2020. március 29.
Térfogatnövekedés fagyáskor címmel két új fotót töltöttem fel a FizFotó HŐTAN témakörébe. A fotó alapjául szolgáló kísérlet a mostani távoktatási időszakban otthoni kísérletként is elvégezhető, csupán egy PET palack és mélyhűtő kell hozzá.

Zátonyi Sándor (ifj.)

2020. március 26.
Iránytű varrótűből címmel egy új fotót töltöttem fel a FizFotó MÁGNESESSÉG témakörébe. A fotó alapjául szolgáló kísérlet a mostani távoktatási időszakban otthoni kísérletként is elvégezhető. Varrótű, parafadugó szelet mindenhol van otthon. A tűt egyéb mágnes hiányában a hűtőszekrények ajtaján található mágnessel lehet felmágnesezni. (Próbaképpen én is azzal csináltam.)

Zátonyi Sándor (ifj.)

2020. március 25.
Adiabatikus folyamatok (1.) címmel egy új kisfilm került fel a FizFilm HŐTAN témakörébe. A film elérhető a FizKapu honlap YouTube csatornáján is.

Zátonyi Sándor (ifj.)

2020. március 25.
Fénytani diasorok címmel hét új PowerPoint bemutató került fel a LETÖLTHETŐ rovatba. A diasorok animált fotókkal mutatják be a fénytan legfontosabb jelenségeit. Témakörök: fényvisszaverődés, fénytörés, teljes fényvisszaverődés, gömbtükrök, illetve lencsék fókusza, homorú tükör képalkotása.

Zátonyi Sándor (ifj.)

2020. március 15.
A mai naptól kezdve a FizFilm összes videója felkerült a FizKapu YouTube csatornájára is. Ezzel összhangban minden videó mellé elhelyeztem a megfelelő YouTube-videóra mutató hivatkozást is. A FizFilm témakörönként rendszerezett oldalain könnyű kiválasztani a megfelelő videót, és inetrnet nélküli (offline) használatra a videó innen egyszerűen letölthető a sárga hivatkozásra kattintva. A piros hivatkozásra kattintva viszont a YouTube-videó lejátszása azonnal elindul, nem kell megvárni a letöltést.

Zátonyi Sándor (ifj.)

2020. március 15.
A koronavírus-járvány miatt a 63. Országos Fizikatanári Ankét és Eszközbemutató a tervezett időpontban nem rendezhető meg. Az ankétot várhatóan egy későbbi időpontban rendezik meg, erre azonban akkor újra jelentkezni kell.

Zátonyi Sándor (ifj.)

2020. január 13.
A CERN az idén is meghirdeti az évenkénti szokásos Magyar Fizikatanári Programot 2020. augusztus 15. és 22. között. Ez a továbbképzés magyarul történik és 22 aktív, elsősorban középiskolai fizikatanárt fogadnak. Jelentkezési határidő 2020. január 31. Az ezzel kapcsolatos FIZINFO hírlevél itt olvasható. További információk a CERN honlapján (magyarul) itt találhatók.

FIZINFO
ARCHÍVUM


HÍREK    NAPTÁR    NAPLÓ    MÓDSZERTAN    FELMÉRÉS    SZERTÁR    KÖNYVESPOLC    LÁTNIVALÓ    LETÖLTHETŐ

A FIZKAPU kezdőlapra websas.hu A FizTan kezdőlapra